Behandeling Pigmentvlekken: Pijnloos En Effectief - Esthetica-Ninove.be thumbnail

Behandeling Pigmentvlekken: Pijnloos En Effectief - Esthetica-Ninove.be

Published Feb 05, 22
6 min read

Pigmentvlekken Verwijderen? - Huidkliniek - Esthetica-Ninove.be

Schil de aardappel en doe de schillen in een sapcentrifuge. Voeg drie druppels citroensap en een paar druppels biologische honing toe aan de aardappelsap en meng het goed. Breng het mengsel aan op je ouderdomsvlekken en laat het gedurende 20 minuten zitten voordat je het afspoelt. Lees verder .

Na de behandeling kan de huid (licht)rood gekleurd zijn. Soms ontstaan er korstjes, blaartjes of bloeduitstortingen die vanzelf genezen. Niet krabben aan eventuele korstjes. De behandeling geeft een donkerdere verkleuring van het behandelde gebied. Binnen een á twee weken trekt dit vanzelf weg. Tevens kan zwelling optreden (zeker bij gebieden rond het oog, de wangen, de kin en de lip).

Ook de zwelling is tijdelijk en zal binnen enkele dagen verdwijnen. Op de dag van behandeling zelf niet intensief gaan sporten, geen hete baden of sauna. Tot de volgende behandeling gebruik maken van een zonnecrème met hoge beschermingsfactor. Gebruik als nabehandeling de Colostrumgel en de RAD SPF15 van Environ. Ook is ZO Medical Oclipse SPF50 bij sterke zonexpositie aangeraden.

Ouderdomsvlekken: Hoe Doe Je Dat? - Esthetica-Ninove.be

week 3 en 4: eenmaal daags aanbrengen .

Pigmentvlekken Verwijderen - Ervaren Huidt Herapeuten - Esthetica-Ninove.bePigmentvlekken Verwijderen Door Pigmentlaserbehandeling? - Esthetica-Ninove.be


Bij hyperpigmentatie is er sprake van een vermeerdering van pigment in de huid. De toename van pigment kan worden veroorzaakt door een toename van pigmentcellen en/of door een verhoogde productie van pigment. Hyperpigmentatie kan al vanaf de geboorte aanwezig zijn maar ook pas later ontstaan. Het kenmerkt zich als een klein lichtbruin vlekje maar ook als een grote donkere vlek.

Tarieven Huidtherapie - Pigmentvlekken - Ouderdomsvlekken - Esthetica-Ninove.bePigmentvlekken - Laserbehandeling - Ninove - Esthetica-Ninove.be


Bij een teveel aan zonlicht kunnen de pigmentcellen in de war raken en zorgen voor een ophoping van pigment op een bepaalde plek. De meeste pigmentvlekken worden zichtbaar met het ouder worden, omdat de huid dan aan veel zonuren is blootgesteld. Pigmentvlekken komen voor in het gezicht, maar ook op de handen, in de hals en in het decolleté.

Wat Zijn Pigmentvlekken? - Esthetica-Ninove.be

Een effectieve manier om pigmentvlekken te verminderen is de IPL-behandeling. IPL werkt met lichtflitsen. De lichtflitsen absorberen de ophoping van pigmentkorrels die de pigmentvlek veroorzaken. Zo verpulvert het melanine, het pigment, dat in de pigmentcel aanwezig is. Het pigment wordt naar de bovenste huidlaag getrokken waar een flinterdun korstje ontstaat, dat na een paar dagen eraf zal vallen.

Voor een optimaal resultaat kunnen we ervoor kiezen om behandeling met IPL te combineren met de producten van . Deze producten dringen door in de diepere huidlagen, stimuleren de aanmaak van nieuwe, gezonde huidcellen en corrigeren de pigmentcel. Hierdoor verspreidt het pigment zich egaal over de huid en verdwijnt de vlek.

Derma, Clinic is gespecialiseerd in de behandeling van huidproblemen, zoals pigmentvlekken. Onze kliniek richt zich op medisch cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn medisch geschoold en alle behandelingen worden uitgevoerd door een arts of onder verantwoordelijkheid van een arts.

Ouderdomsvlekken In Gezicht: Verwijderen En Behandelen - Esthetica-Ninove.be

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult. De resultaten van onze behandelingen kunnen per persoon verschillen. Daarom adviseren wij je graag persoonlijk tijdens een gratis consult.

Pigmentvlekken zijn goedaardige huidverkleuringen die ontstaan door hyperpigmentatie - een opeenhoping van pigment. Door een overproductie van melanine wordt de huid ontsierd met donkere vlekjes. Hoewel pigmentvlekken niet gevaarlijk zijn, verdwijnen de vlekken doorgaans niet vanzelf. Kliniek Dokter Robert biedt dan ook diverse behandelingen aan om pigmentvlekken effectief te verwijderen.

Pigmentvlekken Verwijderen - Afspraak Maken - Esthetica-Ninove.beOuderdomsvlekken - Hoe Kom Ik Er Van Af? - Esthetica-Ninove.be


a. door zwangerschap of anticonceptiepil) Huidirritaties (allergische reacties, infecties, verwondingen, beschadigingen van de huid) Gebruik van verkeerde huidverzorgingsproducten Ongezonde leefstijl (o. a. stress, vochtgebrek) Medicijngebruik Zijn pigmentvlekken te voorkomen? Samen met jou zal ik tijdens een eerste jouw wensen bespreken om zo op te stellen. Aan de hand van dit plan leg ik je op een duidelijke en transparante manier uit wat de diverse mogelijkheden zijn om jouw huid in perfecte conditie te brengen en houden.

Pigmentbehandeling - Laserbehandelingen Ninove - Esthetica-Ninove.be

Tijdens het eerste consult luistert huidtherapeut Dena naar jouw wensen en voert indien nodig een gratis huidanalyse uit. Op basis van de huidconditie en de gewenste resultaten wordt gezamenlijk besloten wat voor jou de meest effectieve behandeling tegen pigmentvlekken is. Een zeer doeltreffende behandeling om pigmentvlekken te verminderen is een chemische peeling.

Lasertherapie En Huidtherapie - Ninove - Esthetica-Ninove.beKosten Verwijderen Van Pigmentvlekken - Esthetica-Ninove.be


De huid ontdoet zich tijdens dit proces van overtollige pigmentcellen in de bovenste opperhuid. Na de behandeling vernieuwen de oppervlakkige huidcellen, met een egale en stralende huidteint als resultaat. Een is een zeer geschikt voor het verwijderen van pigment uit oppervlakkige pigmentvlekken. IPL (Intense Pulsed Light) is een doelgerichte behandeling, waarbij overtollig pigment door middel van zeer korte lichtflitsen wordt omgezet in warmte.

Bij diepe pigmentvlekken adviseert Kliniek Dokter Robert een gecombineerde behandeling. Door bijvoorbeeld een te combineren met een huidpeeling is het mogelijk om zelfs de meest hardnekkige pigmentvlekken te laten vervagen. Pigmentvlekken verwijderen bij Kliniek Dokter Robert Kliniek Dokter Robert adviseert om minimaal 6 weken voorafgaand en tot 12 weken na de behandeling de huid niet bloot te stellen aan UV-licht (zonlicht of zonnebank).

Pigmentvlekken Verwijderen: Zo Doe Je Dat - Esthetica-Ninove.be

Zo breng je jouw huid in optimale conditie voor de behandeling. De meeste cliënten ervaren tijdens een behandeling om pigmentvlekken te verwijderen weinig pijn. Afhankelijk van het type behandeling kan kortstondig wel wat ongemak worden ervaren, zoals warmte en korte prikjes bij een IPL-behandeling. De behandelde pigmentvlek kan tijdelijk donkerder kleuren door het natuurlijke afbraakproces van pigment.

Het herstelproces kan worden bevorderd door de huid te koelen, voldoende water te drinken en uit het felle daglicht (11-15 uur) te blijven. Smeer de huid altijd in met een dagcrème met SPF 30-50 en een voedende nachtcrème. Hoeveel behandelingen zijn er nodig om pigmentvlekken te verwijderen? Het totaal aantal behandelingen dat nodig is om het gewenste resultaat te behalen is sterk afhankelijk van het soort pigmentvlek en de diepte ervan.

De prijs is onder meer afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied en het aantal vereiste behandelingen. Ook verschillen de kosten per behandelmethode. Chemische peeling (45-60 minuten) IPL-behandeling (30-60 minuten) Samen met jou zal ik tijdens een eerste jouw wensen bespreken om zo op te stellen. Aan de hand van dit plan leg ik je op een duidelijke en transparante manier uit wat de diverse mogelijkheden zijn om jouw huid in perfecte conditie te brengen en houden.

Lasertherapie Bij Pigmentvlekken In Ninove - Esthetica-Ninove.be

Verwijderen Van Goedaardige Plekjes Van De Huid - Esthetica-Ninove.beWat Zijn Pigmentvlekken En Wat Kun Je Ertegen Doen? - Esthetica-Ninove.be


In de polisvoorwaarden kun je lezen welke vergoeding er mogelijk is vanuit jouw (aanvullende) zorgverzekering. Het is raadzaam om rekening te houden met een mogelijk ‘eigen risico’ vanuit de zorgverzekering. Wanneer is pigmentvlekken verwijderen niet mogelijk? In sommige gevallen is het voor jouw eigen veiligheid (tijdelijk) niet mogelijk om pigmentvlekken te verwijderen.