Dit Kan Je Doen Om Pigmentvlekken Te Verwijderen - Esthetica-Ninove.be thumbnail

Dit Kan Je Doen Om Pigmentvlekken Te Verwijderen - Esthetica-Ninove.be

Published Feb 09, 22
7 min read

Behandeling Pigmentvlekken: Pijnloos En Effectief - Dokter ... - Esthetica-Ninove.be

Voor verschillende behandelingen zijn verschillende handvatten aanwezig, met allemaal hun eigen werking. Pigmentvlekken verwijderen in beeld Dorien heeft in verschillende tv-programma’s verteld over het verwijderen van pigmentvlekken. Nieuwsgierig naar de ins & outs en zien hoe de behandeling in z’n werk gaat? Bekijk het hier! *Ervaringen en resultaten kunnen per cliënt verschillen.

Omdat ik last heb van hyperpigmentatie komen er snel nieuwe vlekken. Gelukkig kan ik hiervoor bij Dorien terecht, ik ben elke keer weer ontzettend blij met het resultaat! Miep Ik had veel last van ouderdomsvlekken. Daarom was ik naar Dorien gegaan om hier vanaf te komen. Zij gaf me een flitsbehandeling en nu ben ik er grotendeels vanaf.

Pigmentvlekken: Hoe Ontstaan Ze En Wat Te Doen? - Esthetica-Ninove.be

Pigmentvlekken - Laserbehandeling - Ninove - Esthetica-Ninove.bePigmentvlekken Verwijderen Met Lasertherapie (Ninove) - Esthetica-Ninove.be


Ik geniet nog steeds van de behandeling, dat wilde ik toch nog even laten weten. Anoniem Door de zon (neem ik aan) had ik aardig wat pigmentvlekjes op mijn handen en een grote op mijn wang. Misschien niet zo lelijk bij een ander, maar zelf wilde ik er toch het liefst vanaf! Na twee behandelingen zijn ze bijna helemaal weg, maar om het af te maken nog een extra behandeling geboekt.

Ik hoef geen make-up masker meer op mijn gezicht te smeren maar kan gewoon lekker puur natuur de deur uit. Het is dus niet alleen gezonder voor mijn huid, het scheelt me ’s ochtends ook een hoop tijd. Ik raad het iedereen aan. Prijzen Couperose-/Pigment verwijderen Pigmentvlekken per flits € 24,50 prijs op aanvraag Vooraf maken wij eerst een afspraak voor een intakegesprek.

Wat Kost Een Pigmentbehandeling? - Esthetica-Ninove.be

Klik hier voor de volledige prijslijst.

Ouderdomsvlekken Ouderdomsvlekken - ook wel levervlekken genoemd en de officiële naam is lentigo - zijn platte bruinige pigmentvlekjes op de huid (zie foto). Ze variëren in grootte en meestal verschijnen ze in het gezicht, de handen, de schouders en de armen - gebieden die het meest zijn blootgesteld aan de zon.

Esthetische Behandeling Van Pigmentvlekken - Laserkabinet - Esthetica-Ninove.be

Ouderdomsvlekken ontwikkelen zich vaak bij mensen met een lichte huidskleur, maar ze kunnen ook worden gezien bij mensen met een donkere huid. Mannen en vrouwen worden even vaak getroffen. Ouderdomsvlekken in het gelaat / Bron: Wk1003mike/Shutterstock. com, Symptomen op gezicht, hand, benen en rug Ouderdomspvlekken zijn vaak egaal lichtbruin tot donkerbruin gepigmenteerd en plat.

Als ene vlek wat groter is, treedt deze wat meer op de voorgrond. Ouderdomsvlekken zijn vooral te vinden op huidgebieden die langdurig zijn blootgesteld aan de zon. Voorkeursplekken van ouderdomsvlekken zijn dan ook: Maar ouderdomsvlekken kunnen ook elders voorkomen, zoals op je benen. Ouderdomsvlek of melanoom? Een oudersdomsvlek is volstrekt goedaardig, maar heel soms kan zo'n vlek toch ontaarden en kwaadaardig worden.

Lichtflitsbehandeling (Ipl) - Verwijderen Van Pigmentvlekken - Esthetica-Ninove.be

Vergelijk Prijzen Pigmentvlek Verwijderen (Peeling, Laser, Ipl) - Esthetica-Ninove.beWil Jij Van Je Pigmentvlekken Af? - Pigmentvlekken Verwijderen - Esthetica-Ninove.be


Een lentigo of ouderdomsvlek die kwaadaardig verandert, wordt lentigo maligna genoemd. Het lentigo maligna is het voorstadium vóór melanoom, welke wordt beschouwd als de meest kwaadaardige vorm van huidkanker. Een melanoom die uit een lentigo (maligna) voortkomt, staat bekend als lentigo maligna melanoma. Hoe ontstaan ouderdomsvlekken? Ouderdomsvlekken worden in de eerste plaats veroorzaakt onder invloed van UV-straling dat in zonlicht zit.

Pigmentvlekken Behandeling In Ninove - Esthetica-Ninove.beLasertherapie En Huidtherapie - Ninove - Esthetica-Ninove.be


Risicofactoren Genetische factoren spelen een rol bij het krijgen van ouderdomsvlekken. Verder hebben mensen met een lichte huidskleur en fervente zonaanbidders meer kans om deze aandoening te ontwikkelen. Maar statistisch gezien kan iedereen kan ouderdomsvlekken krijgen. Ouderdomsvlekken is het gevolg van jarenlange blootstelling aan de zon en daarom owrden ze vooral gezien bij mensen van 40 jaar en ouder.

Pigmentvlekken Verwijderen Met Laser (Ninove) - Esthetica-Ninove.be

Vanuit cosmetische motieven kunnen ouderdomsvlekken worden behandeld. Het voorkómen van ouderdomsvlekken - door het vermijden van een overdaad aan zon en het gebruik van zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor - is de gemakkelijkste manier om de huid haar jeugdige uitstraling te laten behouden en om deze donkere huidvlekken te vermijden.

De meeste mensen storen zich niet of nauwelijks aan ouderdomsvlekken, maar voor sommige mensen vormen ze een onoverkomelijk cosmetisch probleem. Vaak hangt dat samen met het feit dat er grote en storende vlekken in het gezicht of armen ontstaan. Er zijn behandelingen beschikbaar om de pigmentvlekken te verlichten of te verwijderen als die als storend worden ervaren of een belemmering zijn in het dagelijks functioneren.

Pigmentvlekken Behandeling In Ninove - Esthetica-Ninove.be

5-1 mm dik); de dieper liggende 'lederhuid' (1-2 mm dik); en 'het onderhuids vetweefsel'. Pigment wordt aangemaakt door de pigmentcellen en deze bevinden zich in de onderste laag van de opperhuid. Pigmentcellen bevinden zich dus relatief oppervlakkig in de huid. Voor de behandeling geldt dat oppervlakkig gelegen pigmentaties in de regel goed kunnen worden behandeld en dat dieper gelegen pigment moeilijker is te verwijderen.

Het duurt normaal gesproken zo'n vier tot acht weken duren voordat de pigmentatie afneemt. Nadat de vlekken zijn verdwenen, wordt het middel vaak nog gebruikt om nieuwe pigmentvlekken te voorkomen. Lasertherapie Lasertherapie vernietigt melanine-producerende cellen (melanocyten) zonder beschadiging van het huidoppervlak. Behandelingen met een laser vergen doorgaans meerdere sessies. Na de behandeling vervagen de ouderdomsvlekken geleidelijk, gedurende enkele weken of maanden.

Wil Jij Van Je Pigmentvlekken Af? - Pigmentvlekken Verwijderen - Esthetica-Ninove.be

IPL (Intense Pulsed Light) Bij deze behandelmethode wordt gebruik gemaakt van een flitslamp die een krachtig flitslicht geeft. De pigmentvlekken worden met een IPL-lichtbundel gepenetreerd en door het pigment in de vlek opgenomen. Bevriezen (cryotherapie) Ouderdomsvlekken verwijderen met stikstof is een veelgebruikte behandeling. Voor het behandelen van ouderdomsvlekken wordt vooral cryospray gebruikt.

De roodheid verdwijnt geleidelijk en het eventuele korstje valt er er vanaf. Microdermabrasie Deze procedure bestaat uit het slijpen van de bovenlaag van de huid door een geregelde stroom van microkristallen. De kristallen verwijderen dode huidcellen. De specialiste behandeld de huid met heen en weer strijkende beweging van het microdermabrasie apparaat.

Wat Zijn Pigmentvlekken? - Esthetica-Ninove.be

Pigmentvlekken worden zichtbaar minder. Chemische peeling Een chemische peeling bestaat uit het aanbrengen van een zuur op de huid, waardoor de bovenste cellagen afschilferen. De huid gaat vervolgens nieuw collageen en elastine aanmaken, zodat een gladdere, zachtere en frissere huid verschijnt. Ouderdomsvlekken verwijderen met crème Vaak wordt hydrochinon gebruikt om ouderdomsvlekken mee te behandelen.

Het middel ontkleurt de huid. Hydrochinon voorkomt dat pigment in de huid ontstaat en heeft op deze manier een blekende werking. Het kan ongeveer 4 tot 5 weken duren voordat de pigmentatie minder wordt. Soms treden er bijwerkingen op bij het gebruik van dit middel. De meestvoorkomende bijwerkingen zijn prikkeling of branderig gevoel meteen na aanbrengen, een geïrriteerde en droge huid wat jeuk, roodheid, schilfering en kloofjes tot gevolg kan hebben.

Wil Jij Van Je Pigmentvlekken Af? - Pigmentvlekken Verwijderen - Esthetica-Ninove.be

Breng een beetje appelazijn aan op de getroffen gebieden net voor het slapen gaan en laat gedurende de nacht gewoon op je huid zitten. Om de huid tegen uitdroging te voorkomen, kun je het mengen met een beetje olijfolie. Herhaal dit elke dag, en binnen drie tot vier weken zul je een merkbaar verschil zien.

Het wordt gebruikt bij ouderdomsvlekken, sproeten en andere donkere vlekken op de huid. Citroenen bevatten citroenzuur dat helpt bij het veilig verwijderen van dode huidcellen, terwijl het ook zorgt voor een gezonde gloed. Het is belangrijk om direct na het aanbrengen niet naar buiten te gaan in de zon; dit heeft een averechts effect.

Wat Kost Een Pigmentbehandeling? - Esthetica-Ninove.be

Pigmentvlekken Verwijderen - Esthetica-Ninove.beLichtflitsbehandeling (Ipl) - Verwijderen Van Pigmentvlekken - Esthetica-Ninove.be


Verdun het eventueel met rozenwater. Alles wat je nodig hebt voor deze remedie is een citroen en een mes. Snijd een plakje van een citroen af en wrijf een van de plakjes over je ouderdomsvlekken. Laat het sap gedurende ongeveer 15 minuten zitten, waarna je de plekken afspoelt. Bewaar de rest van de citroen in de koelkast voor later gebruik.