Is Laserontharing Permanent? - Ontharing nodig? Kom langs voor een laserontharing - ZM Beauty Laser in Antwerpen Kiel thumbnail

Is Laserontharing Permanent? - Ontharing nodig? Kom langs voor een laserontharing - ZM Beauty Laser in Antwerpen Kiel

Published Oct 10, 22
7 min read

Bikinilijn Laseren: 5 Tips Bij Permanent Ontharen - Ontharing nodig? Kom langs voor een laserontharing - ZM Beauty Laser in Antwerpen Kiel

Tot 4 weken voor de behandeling worden deze ten sterkste afgeraden. Verder mogen de haartjes in kwestie niet ontkleurd of geëpileerd worden (wax, elektrische epilatie, pincet, ontharingscrème) gedurende 4 weken voor de behandeling. De huid moet vrij zijn van cosmetische producten, geen deo dus. En tot slot draag je best geen nieuwe, ongewassen kleding, als deze in contact komt met het behandelde gebied.

Vergelijkende studies toonden aan dat permanente laserontharing op lange termijn minder duur is dan conventionele maandelijkse ontharingssessies. Want tel de uitgespaarde harsbeurten en scheermesjes maar eens op… Laserontharing wordt beschouwd als een investering die op lange termijn winstgevend wordt. Bovendien geniet je achteraf vaak van meer zelfvertrouwen, meer comfort en ook niet onbelangrijk: een stevige tijdswinst.

Goedkope Zonvakanties & Last Minutes: 15 Boekingswebsites - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.beDe 10 Beste Websites Om Je Zonvakantie Te Boeken. Bespaar ... - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.be

Daarna hangt de prijs af van de gewenste zone. Voor oksels betaal je 55 euro per sessie, idem voor de klassieke bikinilijn. Wie volledige benen wenst te ontharen betaalt 380 euro per sessie. Alle horrorverhalen ten spijt, laserontharing is lang niet zo pijnlijk als men doet uitschijnen. Vaak wordt waxen zelfs als pijnlijker ervaren.

De behandeling is over het algemeen goed te verdragen. Het gevoel is vergelijkbaar met het schieten van een elastiekje tegen de huid. Ben je dan echt verlost van élk minuscule haartje? Dat kan geen enkele ontharingsmethode beloven. Laser mag dan wel de meest efficiënte van alle methodes zijn, het kan wel eens zijn dat er één dapper haartje blijft volharden.

8 Dingen Die Je Nog Niet Wist Over Definitief Ontharen - Ontharing nodig? Kom langs voor een laserontharing - ZM Beauty Laser in Antwerpen Kiel

Met scheren of epileren heb je even een mooi resultaat, maar al snel groeien die vervelende dikke haartjes terug en is er kans op irritatie (folliculitis, oftewel ontstoken haarzakjes). Je bikinilijn laseren is dan een optie: je kunt je bikinilijn namelijk permanent ontharen met een laserbehandeling. Maar houd dan wel de volgende vijf tips in gedachten.

Als je van nature een getinte of donkere huid hebt, zijn er speciale lasers die beter zijn afgestemd op gepigmenteerde huid. Ga dan op zoek naar een huidtherapeut die gespecialiseerd is in het permanent ontharen op een donkere huid. Huidtherapeuten besteden tijdens hun hbo-studie specifiek aandacht aan permanent ontharen met laser.

Veilig staat echter niet gelijk aan (geheel) pijnloos. De één heeft er weliswaar veel minder last van dan de ander, maar in het algemeen ervaar kun je wat pijn ervaren tijdens de laserbehandeling. Tijdens de behandeling voel je bijvoorbeeld prikjes op de huid. bikinilijn ontharing. Ook kan de laser warm tot heet aanvoelen.

Je hebt bij permanent ontharen niet dé garantie dat je nooit meer haartjes ziet op je bikinilijn. Dit komt door veranderingen in het lichaam, zoals hormoonschommelingen, zwangerschap en de overgang. Door deze veranderingen kunnen haartjes die in een rustfase zitten weer actief worden of kunnen donsharen veranderen in dikke haren.

Mag Je Zonnen Na Een Laserbehandeling? - Ontharing nodig? Kom langs voor een laserontharing - ZM Beauty Laser in Antwerpen Kiel

Tips Bij Het Boeken Van Je Vliegticket - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.beMisleidende Goedkope Reizen Op Internet - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.be

In dit geval spreek je eerder van 'permanente vermindering van de haren' dan van 'permanente ontharing'. Even je bikinilijn laseren, dat is zo gedaan toch? Nou, je hebt wel wat geduld nodig. Vaak zijn er zes tot acht behandelingen nodig met pauzes van ongeveer zes weken. Dit komt doordat de haartjes in verschillende fases zitten.

Bij de groeifase zitten de haartjes helemaal onderin het haarzakje, waarbij deze bij de behandeling worden vernietigd. De haartjes in de andere twee fases komen terug. Na tien weken zitten er weer haartjes in de groeifase waarbij deze weer effectief kunnen worden behandeld. Je bent er dus wel wat tijd aan kwijt, maar dat ben je natuurlijk ook met alle andere ontharingsmethodes.

Voor dit artikel werkten we samen met . Daar vind je nog veel meer artikelen over gezondheid, gecontroleerd door artsen en medisch specialisten.

Tips Bij Het Boeken Van Je Vliegticket - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.beTips En Trics Vakantie Zoeken - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.be

Houd rekening met het volgende: voorafgaand aan de behandeling mag u 4 tot 6 weken niet meer epileren, harsen, waxen of ontharingscrème gebruiken. Dit kan het haarzakje beschadigen. Alleen dan kan het haarzakje bij het laseren definitief vernietigd worden. Vermijd fel zonlicht en het gebruik van bruiningscrèmes en zonnebank een week voor en na de behandeling en gedurende de behandelingsperiode.

5 Meest Gestelde Vragen Over Laserontharing Voor De Zomer - Ontharing nodig? Kom langs voor een laserontharing - ZM Beauty Laser in Antwerpen Kiel

Onze Tips Voor Het Boeken Van Een Goedkope Disneyland ... - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.beGoedkope Vluchten Vanaf Istanboel Op - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.be

Het gebruik van de sauna wordt 48 uur voor en na de behandeling afgeraden en kan zelfs schadelijk zijn. Onze specialiste controleert het te behandelen gebied voordat de behandeling begint. Het betreffende gebied wordt afgetekend waarna de laserbehandeling kan plaatsvinden. Na de laserbehandeling wordt de huid verzorgd en een verkoelende crème aangebracht.

De temperatuur die de laser bereikt, wordt vaak als aangenaam ervaren (permanente ontharing prijs). Ontharen met de Soprano Ice laser is vrijwel pijnloos, afhankelijk van het te behandelen gebied en de pijngrens van de klant. Afhankelijk van het te ontharen gebied varieert de behandeling van 10 minuten (bijvoorbeeld bij de behandeling van een bovenlip) tot ongeveer 1 uur (bij de behandeling van de rug).

Voor een goed resultaat zijn meerdere behandelingen nodig met tussenpozen van enkele weken. Haren doorlopen een cyclus. Ze bevinden zich niet allemaal tegelijk in dezelfde fase. Alleen in de groeifase kunnen de haren definitief worden verwijderd. Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van: de groeifase het te behandelen gebied haarkleur en huidskleur.

Onderzoek heeft echter uitgewezen dat 85% van behandelde mensen na gemiddeld 6 tot 8 behandelingen permanent van de ongewenste haargroei verlost is. De tijdsduur tussen behandeling bedraagt: Gezicht vier tot zes weken Lichaam zes tot acht weken. De behandeling is geschikt voor de meeste huidtypes. Soprano Lasertechniek richt zich op de proteïnen in het haarzakje en niet alleen op de pigment.

Permanent Ontharen (Ultra Vpl®) - Ontharing nodig? Kom langs voor een laserontharing - ZM Beauty Laser in Antwerpen Kiel

Tijdens het intakegesprek wordt nader bekeken of uw huid geschikt is voor laser. Ja, in principe kunnen met de Soprano Ice Laser ook de lichtere haren behandeld worden, maar er zijn uitzonderingen. Wij beoordelen bij het intakegesprek of er bij u een goed resultaat behaald kan worden. Bij donkere haren heeft het Soprano laseren het beste effect.

Het is bij laserepilatie van belang dat de haren voldoende pigment bevatten om ze te kunnen verwijderen. Bikinilijn klein is met ondergoed aan en alles wat zichtbaar is aan haar wordt gelaserd (ontharing met laser). Bikinilijn groot is zonder ondergoed, hierbij wordt het gehele gebied gelaserd. Nee, de haarzakjes die compleet vernietigd zijn kunnen geen haar meer produceren.

Meer dan dit is niet realistisch om te wensen. Onder onze huid zitten namelijk duizenden haarzakjes die ‘slapen’ of slechts lichte donzen haren produceren. Deze kunnen wakker gemaakt worden in een latere stadium van ons leven door hormoonveranderingen zoals bij zwangerschap of in de menopauze. Het gebruik van bepaalde medicijnen of bijvoorbeeld een periode van stress en veel inspanning kunnen ook bijdragen aan veranderingen waardoor ons lichaam weer opnieuw haar kan produceren.

Het is goed om voor laser ontharen te kiezen als u problemen heeft met ingegroeide haren. Bij de controle voorafgaand aan de behandeling wordt de huid geïnspecteerd.

Laser Ontharen Bij Overbeharing In Je Gezicht (Mijn Ervaring) - Ontharing nodig? Kom langs voor een laserontharing - ZM Beauty Laser in Antwerpen Kiel

Laser ontharing is een cosmetische procedure die een laser gebruikt (een intens pulserende lichtstraal) om ongewenste haren te verwijderen. Tijdens laser ontharing behandeling gaat er een laserstraal door de huid van een elk individueel haarzakje. De hitte van de laser beschadigt het haarzakje, waardoor toekomstige haargroei gestopt wordt. Bijna alle huidtypes van zowel mannen als vrouwen kunnen behandeld worden met laser, maar let op witte/grijze haren en lichte donshaartjes.