Vergelijkingsartikel Soprano Laser, Diodelaser En Ipl - Permanente ontharing - Laserontharing Wijnegem - NLDBeauty.be thumbnail

Vergelijkingsartikel Soprano Laser, Diodelaser En Ipl - Permanente ontharing - Laserontharing Wijnegem - NLDBeauty.be

Published Nov 24, 22
7 min read

Wat Zijn De Voor- En Nadelen Van Laser Ontharen? - Permanente ontharing - Laserontharing Wijnegem - NLDBeauty.be

NLD Beauty Laserontharing & Skincare

Quinten Matsijsstraat 48, 2900 Schoten
0480 66 35 60
Permanante ontharing

Net als bij het gezicht voelt de laser als een elastiek die op de huid knalt. Maar in tegenstelling tot je gezicht kan de huid op je armen beter tegen de pijn. Reden hiervoor is dat de huid op de armen redelijk dik is waardoor het pijnniveau een stuk lager is.

Laser Ontharen - Permanente ontharing - Laserontharing Antwerpen - NLDBeauty.bePure Laserclinic - 100% Pijnloos & Permanent Ontharen ... - Permanente ontharing - Laserontharing Deurne - NLDBeauty.be

Vanaf 3 maart kan je weer laten laser ontharen! Boek nu alvast jouw afspraak om zeker te zijn van een plekje. Kies uit 176 salons in Nederland. Je benen zijn een van de meest (relatief) pijnvrije gebieden als het gaat om laser ontharing. Nog steeds een mild elastiek maar door de dikke huid is het pijnniveau ver binnen de gemiddelde pijngrens.

Veel Gestelde Vragen - Permanente ontharing - Laserontharing Merksem - NLDBeauty.bePijnloos Ontharen - Laserbehandeling - Permanente ontharing - Laserontharing Schoten - NLDBeauty.be

Mogelijk heb je op je rug genoeg haar dat je het wilt laten weg laseren. Dan kan de behandeling als pijnvol ervaren worden door de hoeveelheid haar die behandelt moet worden. Het advies is dan vooraf je rug in te smeren met verdovende crème. Met een verdovende crème wordt het pijnniveau verlaagt naar 2 tot 4.

Laser Ontharing Lichaam - Permanente ontharing - Laserontharing Wijnegem - NLDBeauty.be

Ook is het goed om het te behandelen gebied vooraf goed glad te scheren. Vraag ook altijd of de praktijk van je behandeling laser ontharing apparatuur gebruikt waarin standaard al koelingstechnieken zijn ingebouwd die de pijn ook verminderen. Ook kan het gebruik van antishistamine (de nacht en ochtend) voor de behandeling de pijn verminderen. bikinilijn laseren.

Ter plekke opgesprayed zal het vrijwel direct verdoven. Soms wil een huisarts alleen EMLA-crème (lidocaïne) meegeven. U moet dit thuis al opbrengen. 3 kwartier/ 1 uur voor de behandeling dik op de huid gesmeerd, en dan in laten trekken onder plastic huishoudfolie, dempt het de gevoeligheid. Er zijn echter nadelen aan het gebruiken van Emla-crème tijdens ontharing: Daardoor kan het gebeuren dat wij niet diep genoeg bij de haarworteltjes kunnen komen met de warmte.

De pijnlijkheid van de behandeling is niet helemaal weg, want Emla verdooft de huid niet diep genoeg, niet helemaal op de hoogte van de haarfollikels. Het mag niet in de buurt van de slijmvliezen komen, dus op de schaamstreek is het beter van niet. Vraag dus naar Xylocaine-spray als u bang bent voor gevoeligheid tijdens de behandelingen.

Laser Ontharen: 20+ Jaar Ervaring & Gratis Intakegesprek - Permanente ontharing - Laserontharing Deurne - NLDBeauty.be

Bovendien dienen ze voorgeschreven te worden (laser haar verwijderen). De huisarts moet beoordelen of iemand gezond genoeg is om deze middelen te verdragen op de huid. Sommige mensen zijn er allergisch voor of worden er onwel van (zweten, flauwvallen). En sommige huisartsen vinden het niet gezond de lever en nieren ermee te belasten.

Sommige wetenschappers vermoeden dat freon iets te maken kan hebben met de ontwikkeling van tumoren omdat het zich bindt aan PCB’s, zware metalen, koper, kleurstoffen. Het wordt in tumoren aangetroffen in hogere concentraties dan in ander weefsel. Iedereen moet voor zichzelf de afweging maken in hoeverre men eventuele risico’s aan wil gaan van blootstelling aan dit soort chemicaliën.

De eerste permanente ontharing was de elektrolyse, die al meer dan 100 jaar geleden werd uitgevonden. Deze bestond uit het verbranden van het haarzakje met behulp van elektriciteit. Deze techniek is effectief en zonder risico, maar erg bewerkelijk en problematisch voor grote oppervlakten. De ontharingstechnieken met IPL en laser zijn recenter en dateren uit het eind van de jaren 90.

Pure Laserclinic - 100% Pijnloos & Permanent Ontharen ... - Permanente ontharing - Laserontharing Wijnegem - NLDBeauty.be

Dit verklaart meteen hun steeds groter succes. Het haarzakje en de bijbehorende melanine met chromofoor absorbeert licht. De laser (of de IPL-lamp) zendt lichtstralen door de opperhuid heen en worden door de melanine in het haarzakje, dat zich zo’n 2 tot 4 millimeter onder de huid bevindt, geabsorbeerd. Melanine is het pigment in het haarzakje dat zorgt voor de haarkleur.

Deze hitte beschadigt het haarzakje (een mini-orgaan dat uit meerdere onderdelen bestaat) vanaf de eerste ontharingssessie. Na 4 tot 8 opeenvolgende ontharingssessies zijn de meeste haarzakjes in de huid volledig verdwenen. De laser verhit de zakjes en vernietigt deze door thermo-coagulatie. De melanine in het zakje absorbeert het laserlicht. Dit verloopt door het verhogen van de temperatuur van het zakje maar voorkomt beschadiging van de huid.

De laser gebruikt maar één golflengte 808nm. Het apparaat voor pulserend licht zendt polychromatisch licht uit; dit zijn verschillende zichtbare kleuren. Dit licht vangt de melanine van het haar op; het pigment dat voor de haarkleur zorgt. De veiligheid van de apparaten is afhankelijk van de fabrikant en de gebruikte filter.

Ontharen Met Behulp Van Laser Of Waxen? - Permanente ontharing - Laserontharing Wijnegem - NLDBeauty.be

Een donkere huid (bijvoorbeeld na veel zon) kan licht absorberen, maar ook verhitting en pijn veroorzaken. In dat geval moet het toestel op een lager niveau gebruikt en/of infraroodstralen aangewend worden. IPL ontharing vraagt iedere 3 tot 6 weken om regelmatige behandelingen (de intervallen hangen af van persoon tot persoon) en vraagt minstens een jaar tijd.

Experts zijn het niet eens over de rol en het nut van beharing. Het enige bekende nadeel van ontharing geldt voor de schaamstreek; sommige personen betreuren na enige jaren immers de permanente ontharing in deze zone. De voordelen zijn talrijk: tijdwinst bij het regelmatig epileren, minder stress en pijn die met epileren met hars gepaard gaan en natuurlijk het esthetische aspect van een glad lichaam.

Wanneer haren onder de huid zijwaarts groeien, kunnen deze immers tot ontsteking van het weefsel leiden en pijn veroorzaken. Goedkope apparatuur, Eenvoudig te leren techniek en voor alle schoonheidsspecialisten toegankelijk De sessies zijn pijnlijk (zeker op de bikinilijn). Volgens studies zijn de bijwerkingen onvoorspelbaarder dan bij laserbehandelingen en met 14 to 33% anders dan bijwerkingen betreffende roodheid (die in 80% van de gevallen voorkomen)Haargroei kan mogelijk heviger zijn dan vóór aanvang van de behandeling, Werkt slecht met blond haar Volgens meerdere studies effectiever dan IPL-behandelingen, Effectief op blond haar, Alle huidtypes kunnen behandeld worden, zelfs donkere en zwarte huid.

Laser Ontharing - Pijnloos Ontharen Bij - Permanente ontharing - Laserontharing Merksem - NLDBeauty.be

Velen beschrijven de resultaten als een bevrijdend effect, dat meer tijd en minder kosten betekent. En daarbij komt natuurlijk nog het esthetische aspect voor hen en hun partners! Voor de bikinilijn, de armen, benen en rug zijn, afhankelijk van de persoon, 4 tot 8 sessies nodig. Voor de oksels is dat wat minder: 3 tot 6 sessies.

Personen met weinig haargroei en/of dikkere haren zullen minder sessies nodig hebben dan mensen die veel haargroei of een dunne beharing hebben. Donkere of zwarte huidtypes hebben in de regel meer sessies nodig. Tussen de sessies kan men epileren of scheren (zelfs direct na de behandeling) maar, voor een beter resultaat wacht men best tot de volgende behandeling.

10 X Fabels En Feiten Over Ontharen - Wat Werkt Wel En Wat Niet? - Permanente ontharing - Laserontharing Wijnegem - NLDBeauty.beLaserontharing Vrouwen En Mannen, Definitieve Ontharing - Permanente ontharing - Laserontharing Antwerpen - NLDBeauty.be

4 tot 5 weken voor de benen, armen, rug, romp. Ook al worden behandelingen overgeslagen, zijn ze zelfs na langere tijd nog steeds even doeltreffend Voor een doeltreffende en veilige behandeling mag u zich tijdens de 4 weken die aan de laserbehandeling voorafgaan niet aan zonlicht blootstellen. Bescherm de te behandelen zone met de hoogste beschermingsfactor.

Veelgestelde Vragen Bij Laserontharen - Zacht Ontharen - Permanente ontharing - Laserontharing Schoten - NLDBeauty.be

In de week na de behandeling kan er sprake zijn van een soort ‘hergroei’, maar deze moet gezien worden als een natuurlijk proces van het haar dat het haarzakje definitief heeft verlaten. Tussen de behandelingen is het heel belangrijk om geen haren met een epileertang, hars of elektrolyse te verwijderen om het proces niet te verstoren.